HomeJedzenieJak nadziewać cukinię: okaże się pożywna i smaczna

Jak nadziewać cukinię: okaże się pożywna i smaczna

Cukinię można przetworzyć na przekąskę lub ugotować na pełny posiłek..

Tu nie chodzi tylko o naleśniki.Faszerowaną cukinię można podać na obiad i nie trzeba się męczyć z tym daniem..

Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, czwartorzędna kucharka i piekarz, powiedziała nam, jak nadziewać cukinię, aby była pyszna.

Będziesz potrzebować:

  • cukinia – 1 szt.
  • mięso mielone – 200 gr.
  • pomidor – 1 szt.
  • sól, przyprawy i czosnek do smaku.
  • majonez – 100 gr.
  • ser – 75 gr.
  • Jak gotować

    1.Pokrój młodą cukinię lub cukinię w łódeczki.Plasterki układamy na natłuszczonej blasze do pieczenia lub w naczyniu do pieczenia.

    2.Mięso mielone wymieszać z przyprawami i posiekanym czosnkiem, a pomidory pokroić w plasterki.

    3.Cukinię nadziewamy mielonym mięsem, na wierzchu układamy pomidory i zalewamy majonezem.

    Piecz w piekarniku, aż mięso mielone będzie gotowe, a na kilka minut przed jego przygotowaniem nie zapomnij posypać cukinii startym serem.Smacznego!

    Wcześniej powiedzieliśmy, dlaczego do mielonych kotletów trzeba dodawać bułkę tartą.

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře