HomeJedzenieJak gotować pieczarki po gruzińsku: bardzo sycąca przystawka

Jak gotować pieczarki po gruzińsku: bardzo sycąca przystawka

Zazwyczaj kuchnia kaukaska składa się z mięsa, drobiu i warzyw.Grzyby po gruzińsku nie są tak powszechne..

Pieczarki gruzińskie okazują się bardzo sycące i po takiej przekąsce długo nie będzie się chciało myśleć o jedzeniu..

Ekspert naszego magazynu Julia Arkhipova, kucharka i piekarz czwartej klasy, powiedziała nam, jak gotować.

Będziesz potrzebować:

  • pieczarki – 400 gr.
  • cebula – 2 szt.
  • pieprz i sól do smaku.
  • czosnek – 1-2 ząbki.
  • śmietana (15%) – 2 łyżki.ja.
  • ser – 150 gr.
  • aromatyczne zioła – 1 łyżeczka.ja.
  • zioła do smaku i olej roślinny.
  • Jak gotować

    1.Pieczarki są średniej wielkości.Są myte i krojone na dwie połówki.

    2.Obraną cebulę należy pokroić na cztery części i pokroić w średnie kawałki, a następnie smażyć na patelni z olejem roślinnym na dużym ogniu przez 5-6 minut.

    3.Gdy będą gotowe, dodaj grzyby i smaż przez kolejne 10-12 minut na dużym ogniu.

    4.Dodać przyprawy, posiekany czosnek, wymieszać, zdjąć z ognia i ułożyć w naczyniu do zapiekania.

    5.Wymieszaj śmietanę, tarty ser, zioła i równomiernie polej tym sosem grzyby.

    Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza i piecz przez 15 minut.Gotowe posypać posiekanymi ziołami i podawać.Smacznego!

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře