Najważniejszym zadaniem każdego kucharza jest dopilnowanie, aby mięso podczas przygotowywania grilla było miękkie..
Twarde danie zrujnuje całe wakacje..
Dlatego ekspertka naszego magazynu ds. gotowania, kucharka Julia Arkhipova, radzi zwrócić uwagę na najważniejsze tajemnice profesjonalistów.
Czym oni są?
Sos sojowy
Mimo że zaczęto go stosować stosunkowo niedawno, w światowej praktyce kulinarnej znany jest już od dawna.Niektórzy uważają, że sos sojowy może sprawić, że nawet najtańsze mięso stanie się niesamowicie miękkie.
Kefir
Ta sztuczka jest znana wielu od dziesięcioleci, ale młode gospodynie domowe o niej zapominają.Marynata kefirowa pozwala uczynić każde mięso bardziej miękkim i smaczniejszym.
Musztarda z miodem
Połączenie tych dwóch składników pozwoli Ci przygotować kebab o po prostu niesamowitej jakości.Mięso wychodzi aromatyczne, delikatne, soczyste i różowe.
Marynatę tę można śmiało nazwać jedną z najlepszych.