Domowe pierogi jakościowo różnią się od półproduktów sprzedawanych w sklepie.Nawet jeśli są to leniwe kluski, i tak smakują lepiej..
Przepisy „leniwe“ pomagają, gdy nie ma czasu na przygotowanie ulubionych potraw, przestrzegając całego procesu technologicznego..
Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, czwartorzędna kucharka i piekarz, opowiedziała nam, jak przygotować nasze ulubione kluski.
Będziesz potrzebować:
Jak gotować
1.Twarożek należy przetrzeć przez sito, a powstałą masę wymieszać z solą, cukrem, dodać żółtka i mieszać do uzyskania jednorodnej masy.
2.Mąkę przesiać, zagnieść ciasto, podzielić na równe części, każdą rozwałkować na „kiełbaski“ o grubości 2,5 cm.
3.Pokrój je na kawałki o długości około 1,5 cm, zagotuj wodę, dodaj sól lub cukier do smaku i wrzucaj kluski po kilka sztuk na patelnię.Będą gotowe, gdy wypłyną na powierzchnię.
Podawać z masłem lub kwaśną śmietaną.Smacznego!
Wcześniej powiedzieliśmy, jakie błędy popełniane są najczęściej podczas smażenia ziemniaków.