HomeJedzenieJak gotować kruchą owsiankę gryczaną: szefowie kuchni ujawnili prawidłową metodę gotowania

Jak gotować kruchą owsiankę gryczaną: szefowie kuchni ujawnili prawidłową metodę gotowania

Z pewnością każdej gospodyni domowej zdarzają się wpadki: kasza gryczana okazuje się za sucha lub sprowadza się do dziwnej płynnej masy..

Ten układ nie pasuje nikomu..

Dlatego ekspert naszego magazynu w dziedzinie gotowania zdradza prawidłowy sposób przygotowania kaszy gryczanej.

Z czego się składa?

Najpierw odmierz wymaganą ilość płatków i postaraj się ją ułożyć tak dokładnie, jak to możliwe.Następnie przepłucz produkt kilka razy, aż płyn stanie się klarowny.

Pozwól kaszy gryczanej wyschnąć.

Następnie ułóż płatki równą warstwą na suchej patelni i trzymaj na małym ogniu przez dwie minuty.

Kaszę gryczaną umieścić w rondlu.Na jedną część płatków weź dwie części wody i posól płyn.

Czekamy, aż się zagotuje.

Zmniejsz ogień do minimum i gotuj przystawkę pod przykryciem przez 15 minut.Dodać masło, wymieszać i przykryć pokrywką.Po pięciu minutach danie można podać.

Dzięki temu prostemu sposobowi kasza gryczana zawsze będzie smaczna i krucha.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře