HomeJedzenieJak gotować kotlety po francusku: są bardzo smaczne

Jak gotować kotlety po francusku: są bardzo smaczne

Prawdopodobnie każdy smakosz zna danie zwane „mięsem po francusku.“.

Jednocześnie nie wszyscy smakosze wiedzą o istnieniu podobnego dania – „kotletów francuskich.“.

Masz dość zwykłych kotletów? Następnie przygotuj inną ich odmianę!

Na pewno będziesz zadowolony! W końcu jedzenie jest niesamowicie soczyste i ma jasny smak.

Przepisem na apetycznie wyglądającą i bardzo smaczną potrawę podzieliła się Julia Arkhipova, ekspertka publikacji sieci Belnovosti z zakresu gotowania, kucharka i piekarz czwartej klasy.

Przepis na kotlet francuski

Najpierw musisz przygotować wszystkie składniki przyszłego mięsa mielonego.

Weź trzy kromki bochenka i pokrój je.Powstałe kostki umieść w głębokim pojemniku i napełnij kefirem.

W czasie, gdy wypieki wchłaniają sfermentowany produkt mleczny, jedną cebulę grubo posiekać, a powstałą masę wrzucić na rozgrzaną patelnię, na którą wlano niewielką ilość oleju roślinnego.

Obróbkę cieplną cebuli należy kontynuować, aż na powierzchni warzywa pojawi się złoty kolor.

Następnie należy pokroić 700 gramów filetu z kurczaka i przepuścić powstałe kawałki przez maszynę do mięsa.Podobnie posiekaj wcześniej namoczony bochenek i podsmażoną cebulę oraz jeden ząbek czosnku.

Do powstałej kombinacji musisz dodać jedno surowe jajko.Masę należy posolić, posypać pieprzem, dokładnie wymieszać i ubić.Mięso mielone jest gotowe.

Następnie należy posiekać kolejną cebulę.Powstałe pierścienie można zalać wrzącą wodą, aby usunąć gorycz z warzywa.

Trzeba także pokroić pomidory (2 sztuki) i kiszone ogórki (3 sztuki) w cienkie okrągłe plasterki, a także zetrzeć 100 gramów sera.

Następnie należy uformować okrągłe kotlety z mięsa mielonego bezpośrednio na blasze do pieczenia.Aby to zrobić, użyj pierścienia do gotowania.

Powinieneś otrzymać kotlety o grubości około 1 centymetra.Na każdym z nich połóż małą cebulę i 2-3 kawałki ogórka oraz plastry pomidora.Posyp wszystkie „struktury“ tartym serem.

Blachę z przyszłymi produktami kulinarnymi włóż do piekarnika na jedną trzecią godziny.Gotowanie należy prowadzić w temperaturze 180 stopni.

Wcześniej smakoszom tłumaczono, dlaczego kotlety w restauracji zawsze smakują lepiej.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře