Chcesz przygotować pyszne i sycące śniadanie, które zapewni Ci zastrzyk energii do połowy dnia?.
Wtedy koniecznie zwróć uwagę na przepis na danie zwane „jajecznicą po wiejskiej.“.
Danie ma dwie zalety w stosunku do zwykłej jajecznicy.
Po pierwsze, śniadanie „w stylu wiejskim“ jest smaczniejsze.
Po drugie, taka jajecznica jest bardziej pożywna.
A wszystko dzięki obecności dodatkowych składników – ziemniaków i cebuli.
Julia Arkhipova, ekspertka w dziedzinie kulinarnej publikacji internetowej Belnovosti, kucharka i piekarz czwartej kategorii, podzieliła się przepisem na pyszne śniadanie.
Jak gotować jajecznicę w stylu wiejskim
Weź jednego ziemniaka, pokrój go w małą kostkę lub plasterki i włóż na rozgrzaną patelnię zalaną olejem roślinnym.
Gdy na powierzchni kawałków warzyw pojawi się złocista skórka, na patelnię wrzucamy posiekaną cebulę.
Gdy mieszanka warzywna będzie gotowa, przełóż ją na talerz.
Podczas gdy mieszanina ziemniaków i cebuli ostygnie, ubij cztery jajka.
Posolić i popieprzyć przygotowaną masę jajeczną i dodać do niej wcześniej podsmażoną mieszankę warzywną.
Wlać powstałą mieszaninę na patelnię i smażyć, aż jajka będą gotowe.
Rezultatem jest niezwykle apetyczne i satysfakcjonujące danie.
Przy okazji do wiejskiej jajecznicy można dodać jeszcze jeden składnik – smażone grzyby.Okaże się jeszcze smaczniejsze.
Wcześniej smakoszom mówiono, jak zrobić proste, ale pyszne ciasto z zieloną cebulą i serem.