Kolejne spektakularne danie można przygotować z bakłażanów.Dzięki zestawowi składników wygląda nie tylko apetycznie, ale i efektownie..
A twaróg i ser są używane jako nadzienie..
Ekspert naszego magazynu Julia Arkhipova, kucharka i piekarz czwartej klasy, powiedziała nam, jak gotować.
Będziesz potrzebować:
Jak gotować
1.Czyste bakłażany kroi się na połówki, gotuje przez 10 minut w osolonej wodzie i pozostawia do ostygnięcia.
2.Aby przygotować nadzienie, twarożek rozgnieść widelcem i wymieszać z tartym serem i jajkiem.
3.Do gotowej mieszanki dodaje się czosnek przez prasę, posiekane zioła i zioła oraz sól.
4.Następnie składniki miesza się i gotowe nadzienie zalewa jogurtem.
5.Należy ostrożnie usunąć miąższ z bakłażanów, nie uszkadzając skórki, pokroić je w kostkę, wymieszać z nadzieniem i włożyć z powrotem.
Całość posyp startym serem i piecz przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Smacznego!