HomeJedzenieJak fermentować pomidory w rondlu w trzy dni: smakuje jak pomidory z...

Jak fermentować pomidory w rondlu w trzy dni: smakuje jak pomidory z beczki

Konserwowanie pomidorów jest procesem dość energochłonnym, dlatego wiele gospodyń domowych szuka innego sposobu na przygotowanie pomidorów na zimę..

To właśnie podzieliła się ekspertka publikacji sieci BelNovosti, kucharka Julia Arkhipova – do tego nie potrzeba octu, konserwowania i sterylizacji, a pomidory wychodzą bardzo smaczne i aromatyczne – dokładnie jak marynowane beczki..

Zaopatrz się więc w niezbędne składniki i możesz zaczynać.Będziesz potrzebować:

  • Pomidory – tyle, ile możesz zjeść (weź małe, dojrzałe i mięsiste pomidory).
  • Liście chrzanu – 1-2 sztuki.
  • Czosnek – 2-3 ząbki.
  • Pieprz czarny – 3-5 groszków.
  • Parasole koperkowe – 1-2 sztuki.
  • Ważne: aby pomidory mogły zostać szybciej posolone, należy wyciąć miejsce na górze, w którym znajdowała się łodyga.

    Teraz włóż przygotowane pomidory na patelnię wycięciem do góry i dodaj zioła i przyprawy.

    Pozostaje tylko wypełnić obrabiany przedmiot solanką, co wymaga rozpuszczenia 2 łyżek soli i cukru w ​​litrze wody.

    Gdy marynata się zagotuje, wlewamy ją na patelnię z pomidorami – powinny być całkowicie zalane solanką.

    Teraz przykryj naczynia gazą i pozostaw w temperaturze pokojowej na 3-4 dni – w razie potrzeby dodaj solankę.

    Wcześniej powiedzieliśmy, jak prawidłowo używać drewnianej deski do krojenia.

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře