HomeJedzenieJak długo należy gotować kurki przed gotowaniem: wszystko jest prostsze niż się...

Jak długo należy gotować kurki przed gotowaniem: wszystko jest prostsze niż się wydaje

Polowanie na kurki w sierpniu trwa pełną parą.Ale wielu nadal nie wie o korzystnych właściwościach grzyba, mimo że jest on aktywnie kupowany od populacji..

Grzyby są znane jako naturalny, skuteczny i bezpieczny środek na pasożyty, mimo to większość gospodyń domowych uważa za konieczne ich ugotowanie przed gotowaniem..

Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, czwartorzędna kucharka i piekarz, opowiedziała nam, jak gotować kurki.

Smażone kurki

Młodych grzybów nie trzeba gotować ani moczyć w słonej wodzie.

Nie zawierają robaków, a to wszystko dzięki dobroczynnym substancjom, które zabijają (także w organizmie człowieka) pasożyty i ich jaja.

Ponadto wstępne gotowanie kurków pogarsza ich smak.

Dlatego młode kurki są po prostu czyszczone, myte, a następnie wilgoć odparowywana jest na patelni i smażona.

Zamrażanie

Kurki zaleca się zagotować lub usmażyć przed zamrożeniem.

Powodem jest to, że po rozmrożeniu będą miały gorzki smak.

Zaleca się także gotowanie grzybów zakupionych na targu lub niemłodych, ale już dużych kurków.

Przed zamrożeniem gotuj je przez 10-15 minut, a przed smażeniem po prostu trzymaj je we wrzącej wodzie przez 7-10 minut.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře