HomeJedzenieJajka marynowane po niemiecku: zaskocz swoich gości niezwykłą przystawką

Jajka marynowane po niemiecku: zaskocz swoich gości niezwykłą przystawką

Marynowane jaja kurze to wspaniała i niezwykła przekąska, która zyskała popularność nie tylko w Niemczech, ale na całym świecie..

Dla Rosjanina nie jest to zupełnie zwyczajne danie, ale po jego przygotowaniu nie tylko zaskoczy Cię oryginalny smak, ale także zachwyci swoich gości wyjątkowym produktem..

Przepisem podzieliła się z nami ekspertka naszego magazynu, kucharka i piekarz czwartej kategorii, Julia Arkhipova.

Wymagane produkty:

1.Ocet 5% – 250 ml.
2.Woda – 250 ml.
3.Sól kuchenna – 2 łyżki.
4.Lis laurowy – 2-3 szt.
5.Kminek – 12 łyżeczek (najlepiej całe nasiona).
6.Ziarna pieprzu czarnego – 12 łyżeczek.
7.Czosnek – 3 małe ząbki.
8.Jajka kurze gotowane – 10 sztuk.

Przygotowanie

Na początek przygotuj niezbędne produkty i połóż je na stole.

Weź plastikowy pojemnik i wymieszaj w nim sól kuchenną, ocet i wodę.Delikatnie mieszaj, aż sól całkowicie się rozpuści.

Do powstałej marynaty dodaj liść laurowy, nasiona kminku, ziarna pieprzu i trzy całe ząbki czosnku.

Weź zwykły szklany słoik (lub inny pojemnik, ale zawsze z pokrywką).

Do środka włóż ugotowane, obrane jajka (po ugotowaniu należy je ostudzić).

Następnie zalać jajka przygotowaną marynatą tak, aby całkowicie przykryła jajka.

Następnie szczelnie zamknij słój i włóż do lodówki na 2-3 dni.

Po określonym czasie możesz bezpiecznie wyjąć marynowane jajka i podać je na świąteczny stół.Bądź pewien, że goście docenią prostotę i niepowtarzalny smak potrawy!

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře