HomeJedzenieIle cukru i soli potrzebujesz do zwijania pomidorów: przepis od radzieckich gospodyń...

Ile cukru i soli potrzebujesz do zwijania pomidorów: przepis od radzieckich gospodyń domowych

Idealne pomidory ze słoika powinny smakować lekko słodko, w zależności od marynaty.Aby go przygotować, należy ściśle przestrzegać przepisu i technologii..

To właśnie ten przepis zyskał popularność wśród radzieckich gospodyń domowych, a bułki można było przechowywać w temperaturze pokojowej..

Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, czwartej klasy kucharka i piekarz, opowiedziała nam, jak marynować idealne pomidory na zimę.

Będziesz potrzebować:

  • pomidory 2 kg.
  • cebula.
  • czosnek 3 ząbki.
  • koperek 1-2 parasole.
  • liście porzeczki i wiśni 2-3 szt.
  • sól 2 łyżki.l.
  • cukier 4 łyżki.l.
  • ocet (9%) 4 łyżki.l.
  • Jak gotować

    1.Pomidory umyj i nakłuj widelcem lub wykałaczką (skórka nie pęknie od gorącej marynaty).

    2.Na dnie czystego 3-litrowego słoika ułóż liście wiśni i porzeczki, posiekany czosnek, pokrojoną w krążki cebulę, koperkowe parasolki, a następnie pomidory.

    3.Gdy będzie gotowe, zalej wszystko wrzącą wodą, odstaw na 8-10 minut, wlej wodę do rondla, zagotuj, dodaj ocet, sól i cukier.

    4.Słoiki napełniamy gorącą marynatą, zwijamy, odwracamy i pozostawiamy pod przykryciem do ostygnięcia.

    Następnie możesz odłożyć go do przechowywania.

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře