HomeJedzenieFantastyczne SZYBKIE ciasta morawskie BEZ PIECZENIA: wyglądają jak babcine, są gotowe od...

Fantastyczne SZYBKIE ciasta morawskie BEZ PIECZENIA: wyglądają jak babcine, są gotowe od razu, a zapach w kuchni jest nie do opisania!

Fantastyczne ciasto na morawskie ciasta i bułeczki według Pani Evki , które można przygotować w 15 minut i piec kolejne 15 minut.

W pół godziny możesz mieć pyszne ciasta na stole.

Po wypróbowaniu tego przepisu na pewno będziesz go regularnie przygotowywać!

Potrzebujesz:

Ciasto:.

600g hl.Mąki.

250 ml mleka.

1 drożdże.

2 jajka.

2 dc oleju.

3 łyżki granulowanego cukru.

1 łyżka.cukru waniliowego.

1 proszek do pieczenia.

Wypełnienie:.

Twarożek.

Śmietana.

Żółtko.

Lemoniada.

Owoce.

Dżem domowej roboty.

Mak.

Orzechy.

Do posypywania:

Cukier puder.

Procedura:

To ciasto jest cudowne w tym, że wystarczy wymieszać je wszystkie w jednej misce.

Bez długiej pracy i czekania na wyrośnięcie.

Po prostu pracujesz z ciastem od razu &#8211 tj. robiąc ciasteczka.

Ciasteczka udekorowałam szklanką (średnica 5 cm).

Na środku zrobiłam wgłębienie dnem mniejszej szklanki.

Umieść nadzienie w zagłębieniu.

Polecam powidła śliwkowe i twarożek smakowy wymieszane z żółtkiem.

Doskonałe jest również połączenie aromatyzowanego twarogu i owoców, takich jak brzoskwinie lub morele.

Posmarować roztrzepanym jajkiem i upiec.

W rozgrzanym piekarniku piec w temperaturze 180 stopni tylko przez 15-16 minut.

Podpłomyki są piękne miękkie i pyszne.

Życzymy smacznego! :-).

Autor przepisu : Eva T.

.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře