HomeJedzenieDuszona kapusta będzie o wiele smaczniejsza – szef kuchni podzielił się trzema...

Duszona kapusta będzie o wiele smaczniejsza – szef kuchni podzielił się trzema trikami, które czynią kapustę wyjątkową

Istnieje kilka trików, dzięki którym zwykła duszona kapusta może stać się prawdziwym kulinarnym arcydziełem..

Jak poprawić smak duszonej kapusty, mówi Julia Arkhipova, ekspertka publikacji sieci Belnovosti z zakresu gotowania, kucharza, piekarza czwartej klasy.

Jak ugotować pyszną duszoną kapustę

Pierwszą tajemnicą jest odpowiednie przygotowanie kaputy.Kapusty nie należy kroić zbyt cienko, w przeciwnym razie zamieni się w owsiankę.

Jeśli gotujesz bez mięsa, możesz rozgnieść kapustę z solą, aby szybciej puściła sok.

Po drugie, lepiej przygotować warzywa do smażenia osobno i połączyć je z kapustą, niż dusić warzywa i kapustę razem.

Jeśli dodasz grzyby, musisz najpierw usmażyć je z cebulą, a następnie połączyć z kapustą.

Smak duszonej kapusty można też znacząco poprawić dodając jedną lub dwie łyżki cukru.

Wcześniej ekspert powiedział, jak zrobić soczysty i aromatyczny placek ziemniaczany.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře