Istnieje kilka trików, dzięki którym zwykła duszona kapusta może stać się prawdziwym kulinarnym arcydziełem..
Jak poprawić smak duszonej kapusty, mówi Julia Arkhipova, ekspertka publikacji sieci Belnovosti z zakresu gotowania, kucharza, piekarza czwartej klasy.
Jak ugotować pyszną duszoną kapustę
Pierwszą tajemnicą jest odpowiednie przygotowanie kaputy.Kapusty nie należy kroić zbyt cienko, w przeciwnym razie zamieni się w owsiankę.
Jeśli gotujesz bez mięsa, możesz rozgnieść kapustę z solą, aby szybciej puściła sok.
Po drugie, lepiej przygotować warzywa do smażenia osobno i połączyć je z kapustą, niż dusić warzywa i kapustę razem.
Jeśli dodasz grzyby, musisz najpierw usmażyć je z cebulą, a następnie połączyć z kapustą.
Smak duszonej kapusty można też znacząco poprawić dodając jedną lub dwie łyżki cukru.
Wcześniej ekspert powiedział, jak zrobić soczysty i aromatyczny placek ziemniaczany.