Wiele osób uważa, że osoby decydujące się na alternatywne opcje mleka w kawiarniach chcą po prostu wyróżnić się na tle innych..
To błędne przekonanie.
Krowie mleko już dawno przestało zadziwiać smakoszy chcących odkrywać nowe oblicza kawy – mówi kucharka Julia Arkhipova, ekspert kulinarny naszego magazynu.
Dlaczego prawdziwi koneserzy wybierają mleko kokosowe
Ma wyśmienity gust
Mleko kokosowe nada nawet standardowemu napojowi kawowemu egzotycznego smaku.Mleko kokosowe jest naprawdę wyjątkowe w swoim smaku.
Aby się o tym przekonać, wystarczy choć raz spróbować.
Zamiennik cukru
Prawdziwy smakosz nigdy nie doda cukru do kawy: ten składnik pozbawia napój oryginalności.Dzięki zawartości cukru nawet elitarne ziarna nie będą smakować inaczej niż tania kawa z supermarketu.
Mleko kokosowe ma naturalną słodycz, która jedynie wzmacnia smak i aromat kawy, ale ich nie „zabija“.