HomeJedzenieDlaczego nie należy zamrażać jedzenia w zbyt dużych porcjach: to błąd, który...

Dlaczego nie należy zamrażać jedzenia w zbyt dużych porcjach: to błąd, który popełnia wiele gospodyń domowych

Niektóre gospodynie domowe w pośpiechu często zamrażają w zamrażarce dużą bryłę jedzenia..

Ale jak stwierdziła Julia Arkhipova, ekspertka internetowego wydania BelNovosti, nie jest to najlepsza i najwygodniejsza opcja..

Pierwszym powodem jest to, że podczas gotowania będziesz musiał spędzić znacznie więcej czasu na rozmrażaniu.

Ponadto część żywności może wrócić do zamrażarki, co niewątpliwie negatywnie wpłynie na jej jakość.

Jeśli nie planujesz gotować wszystkiego na raz, warto podzielić jedzenie na porcje.

Jeśli chodzi o owoce i warzywa, wygodniej jest najpierw zamrozić je na blasze do pieczenia lub desce do krojenia w jednej warstwie, a następnie przenieść do szczelnej torby.

Dzięki temu każdy owoc zostanie zamrożony osobno, a Ty będziesz mógł zabrać tylko potrzebną ilość jedzenia w odpowiednim czasie.

Na koniec podzielimy się jeszcze jedną wskazówką: do zamrażania płynów wygodnie jest używać tacek na lód.W ten sposób można przechowywać buliony, napoje, przecier pomidorowy i sosy w małych porcjach.Po zamrożeniu kostki można przenieść do torby.

Wcześniej opowiadaliśmy, jak radzieckie gospodynie domowe przygotowały sałatkę Mimosa.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře