Jedną z najbardziej nieprzyjemnych sytuacji w kuchni może być następująca sytuacja: podajesz idealne kotlety ze skórką, ale kiedy je skosztujesz, okazują się surowe w środku..
To może przytrafić się każdej gospodyni domowej..
Aby uchronić się przed taką porażką, warto poznać główne przyczyny – wyjaśnia ekspert kulinarny naszego magazynu, kucharka Julia Arkhipova.
Dlaczego kotlety nie były ugotowane?
Nie wziąłeś pod uwagę rodzaju mięsa
Warto pamiętać, że kotlety na bazie czerwonego mięsa smażą się znacznie dłużej niż produkty drobiowe, dlatego zawsze warto mieć to na uwadze.
Tom
Im większy produkt, tym większe ryzyko, że danie nie będzie miało czasu na usmażenie.Dlatego zawsze należy gotować kotlety średniej wielkości.
W przeciwnym razie produkt może przypalić się na zewnątrz, ale w środku pozostać surowy.
Cebula
Czasami przyczyną może być zbyt duże posiekanie cebuli.Również krojenie nożem wydłuża czas smażenia.
Jeśli chcesz, aby kotlety gotowały się szybciej, zmiel warzywo za pomocą maszynki do mięsa lub blendera.