Fantastyczny, łatwy przepis na puszyste ciasto kawowe, które pokocha cała rodzina..
Ucieleśnienie subtelnej elegancji i zniewalającego smaku.
Doskonały przepis na pyszne ciasto z kanału YouTube Kulinarischer Endecker.
Potrzebujemy:
200 g ciastek.
80 g masła.
100 g białej czekolady.
80 ml śmietany do ubijania.
5 g kawy.
400 ml śmietany do ubijania.
70 g cukru pudru.
20 ml skondensowanego mleka.
3 g żelatyny.
60 ml mleka migdałowego.
60 ml wody.
2 łyżki skondensowanego mleka.
100 g czekolady.
migdały.
Zbliżać się:
Ciastka połamać i zmielić na proszek w blenderze.
Do miski wsypać zmielone ciasteczka i zalać roztopionym masłem.
Mieszamy szpatułką i wylewamy ciasto do tortownicy wyłożonej papierem.
Dociskamy równomiernie szklanką.
Na twardej macie siekamy czekoladę w kostkę.
Wlać śmietanę do garnka.Dodać kawę, czekoladę i wymieszać trzepaczką..
Całość lekko podgrzej i mieszaj, aż czekolada się rozpuści.
Do osobnej miski wlać śmietanę i ubić śmietanę mikserem..
Dodać cukier, mleko skondensowane i kontynuować ubijanie.
Dodać krem czekoladowy do bitej śmietany i ubić.
Wlewamy masę do formy i wyrównujemy.Do miski z zimną wodą dodaj żelatynę.
Do garnka dodać wodę, mleko, mleko skondensowane i wymieszać.
Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę i mieszamy trzepaczką.
Całość lekko podgrzej i mieszaj, aż czekolada się rozpuści.
Zdejmij garnek z kuchenki, dodaj spęcznioną żelatynę, dobrze wymieszaj i ostudź..
Wyjmujemy ciasto z formy i usuwamy papier..
Zalać wierzch masą czekoladową i posypać posiekanymi migdałami.
Możemy służyć.
Życzymy dobrego apetytu!
Film instruktażowy:.