Jeśli masz w domu jagody, koniecznie wypróbuj to pyszne i szybkie ciasto.
Smakuje fantastycznie i można go przygotować naprawdę szybko.
Do ciasta można użyć świeżych lub mrożonych owoców.
Oprócz jagód, ciasto jest również pyszne z porzeczkami, malinami lub jeżynami.
Potrzeba:
2 1/2 szklanki półgrubej mąki.
1 opakowanie.proszku do pieczenia.
1/2 szklanki cukru granulowanego.
2 jajka.
1/4 szklanki oleju.
1 szklanka letniej wody.
Dalej.
Świeże lub mrożone jagody.
Do padliny:.
1/2 szklanki półgrubej mąki.
25 dkg Hera.
cukier puder do smaku.
Opcjonalnie:.
Maliny.
Jeżyny.
Jagody.
Procedura:
Marchewka
Zaczyna przygotowywać mącznika.
Umieść Herę, mąkę i cukier w misce.
Przetwórz wszystko ręcznie na mączkę.
Ciasto:.
Wymieszaj wszystkie składniki na ciasto.
Najpierw jajka i cukier.
Następnie dodaj płynne składniki – olej i wodę.
Na koniec wmieszaj składniki sypkie – mąkę i proszek do pieczenia.
Wylej ciasto na natłuszczoną i posypaną mąką blachę do pieczenia.
Grubo posypać ciasto jagodami.
Piec przez 20-25 minut w temperaturze 180 ° C.
Na 10 minut przed końcem pieczenia posyp ciasto kruszonką.
Pozostawić do upieczenia na złoty kolor.
Gotowe ciasto podawaj z kawą lub herbatą.
Życzymy smacznego! :-).
.