Ugotowałeś wczoraj za dużo naleśników? Czy kilka podpłomyków leżało w lodówce przez całą noc?.
W porządku! Z tych naleśników można zrobić prawdziwe kulinarne arcydzieło..
Smakosz może mieć czas na zrobienie tego rano, ponieważ stworzenie dania nie zajmie dużo czasu.
Ciekawym pomysłem podzieliła się Yulia Arkhipova, ekspertka publikacji sieci Belnovosti z zakresu gotowania, czwartej klasy kucharka i piekarz.
Co ugotować z wczorajszych naleśników
Można z nich zrobić niesamowicie pyszne koperty na jajka.
Weź naleśnik, na jego środkową część połóż plaster sera i plasterek szynki.
Z płaskiego ciasta zrób kopertę.I wyślij go na rozgrzaną patelnię.Oczywiście należy wcześniej wlać do naczyń olej roślinny.
Do powstałej „konstrukcji“ naleśnikowej wbić jedno jajko, posolić i popieprzyć, przykryć patelnię pokrywką, zmniejszyć ogień do minimum i poczekać, aż białko i żółtko uzyskają potrzebną konsystencję.
Efektem końcowym jest bardzo smaczne śniadanie.
Takich kopert można zrobić kilka, w zależności od tego, ile naleśników zostało po wczorajszym obiedzie.