HomeJedzenieCzy Twoje steki po usmażeniu są twarde? Prawdopodobnie popełniasz ten błąd podczas...

Czy Twoje steki po usmażeniu są twarde? Prawdopodobnie popełniasz ten błąd podczas smażenia!

Nie ma nic gorszego niż suche i twarde kotlety schabowe zaraz po usmażeniu..

Jeśli przydarzy Ci się taka sytuacja, mamy skuteczne rozwiązanie.

Przed rozpoczęciem smażenia należy zamarynować mięso w tym kwaśnym produkcie.

Każdy domownik od razu poczuje ogromną różnicę, dlatego warto wypróbować przepis z portalu smakosze.

Jak uniknąć twardego mięsa w stekach?

Bez kotleta schabowego wielu nie wyobraża sobie niedzielnego lunchu.

To klasyczne na stałe wpisało się w repertuar każdej gospodyni domowej.

Niestety może się zdarzyć, że kotlety schabowe będą twarde i suche.

Jeśli po prostu klasycznie zawiniesz mięso w trzy owijki, ignorujesz jedną niezwykle ważną zasadę..

Bez tego zabiegu nie ma szans, że mięso będzie soczyste i rozpływające się w ustach.

Mówimy o marynowaniu.

Jak marynować wieprzowinę?

Kiedy mówimy o marynowaniu, nie mamy na myśli po prostu zanurzania mięsa w oleju i przyprawach.

Zapewnią to kwaśne składniki, które zmienią strukturę mięsa.

Na przykład kefir działa bardzo dobrze , ponieważ oprócz odczynu kwaśnego zawiera także enzymy, które zmiękczają mięso..

Jeśli chcesz nadać swoim stekom dodatkowy profil smakowy, sięgnij po musztardę.

Zawiera ocet kwaśny i korzystnie wpływa na aromat polędwiczki wieprzowej.

Kilka wskazówek i wskazówek, jak przygotować idealne kotlety schabowe

Przy ubijaniu mięsa przed marynowaniem przykrywamy kawałki mięsa folią.

Zapobiegnie to zabrudzeniu tłuczka i zminimalizuje ryzyko rozpryskiwania się soku mięsnego.

Bakterie rozwijają się bardzo szybko w mięsie i mogą łatwo zanieczyścić przedmioty i powierzchnie w kuchni..

Po marynowaniu ważne jest dobrze osuszyć mięso , w przeciwnym razie trójpak może odpaść podczas smażenia.

W tym celu użyj zwykłego kuchennego ręcznika papierowego , który dobrze zbiera nadmiar wilgoci.

Do smażenia polecamy wybrać słoń wieprzową.

Nie pali się tak szybko jak olej i nadaje dodatkowy smak kotletom schabowym.

Łącząc powyższe triki z kwaśną marynatą, Twoje kotlety schabowe będą zawsze pyszne i delikatne.

Smacznego!

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře