HomeJedzenieCzy próbowaliście kiedyś langustynek RAW? Są proste i niesamowicie smaczne, lepszych langustynek...

Czy próbowaliście kiedyś langustynek RAW? Są proste i niesamowicie smaczne, lepszych langustynek nie jadłam nigdy!

Zrób w domu puszyste langustynki z miękkiego ciasta nadziewane nadzieniem serowym..

Przygotowane w ten sposób naleśniki z nadzieniem sprawdzają się tu jeszcze lepiej niż te klasyczne.

Unikalny przepis na puszyste domowe naleśniki serowe z kanału YouTube Rhapsody Food.

Potrzebujemy:

700 g mąki zwykłej.

500 ml kefiru.

1 łyżeczka soli.

1 łyżka granulowanego cukru.

1 łyżeczka sody oczyszczonej.

Do wypełnienia:.

700 g świeżego sera lub twarogu.

3 jajka.

sól

olej roślinny do smażenia.

Notatka:.

Alternatywnie można użyć także startej mozzarelli lub innego miękkiego sera.

Procedura:

Do miski wlać kefir. Dodaj cukier i sodę oczyszczoną.

Wszystko dokładnie wymieszaj trzepaczką na jednolitą, gładką masę.

Następnie dodaj sól do mieszaniny. Przesiać przez sito przesiać mąkę..

Mieszamy drewnianą łyżką i ręcznie zagniatamy gładkie ciasto. Zagniecione ciasto odstawić na 30 minut..

W osobnej misce dodaj twarożek i sól.

Dodajemy jajka i dokładnie mieszamy łyżką.

Wyłóż ciasto na posypany mąką stół i rozprowadź je rękami.

Tak przygotowane ciasto podzielimy teraz na 16 części..

Z każdej części ścieżki unikamy kuli..

Rozwałkować ciasto na posypanym mąką stole w okrąg.

Na środek nakładamy nadzienie i przykrywamy kolejnym rozwałkowanym ciastem..

Dociskamy krawędzie palcami , następnie zginamy wokół palca i ściskamy (patrz wideo).

Na patelni rozgrzej odpowiednią ilość oleju.

Połóż naleśnik i smaż z obu stron na złoty kolor.

Gotowe połóż naleśniki na ręczniku papierowym , aby pozbyć się nadmiaru oleju.

Możemy służyć.

Życzymy dobrego apetytu!

Poradnik wideo:.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře