HomeJedzenieCo zrobić z masłem, aby nie paliło się podczas smażenia: doświadczeni kucharze...

Co zrobić z masłem, aby nie paliło się podczas smażenia: doświadczeni kucharze wiedzą

Do smażenia niektórych potraw na patelni zaleca się użycie masła..

Według szefowej kuchni Julii Arkhipowej, eksperta publikacji sieci BelNovosti, dzięki tej metodzie potrawy stają się smaczniejsze i zyskują apetyczną skórkę..

Jedynym minusem jest to, że nabiał zaczyna się bardzo szybko palić, a w niektórych przypadkach nawet staje się czarny.

Oczywiście o pysznym obiedzie w takiej sytuacji nie ma mowy.

Nie rezygnuj jednak ze smażenia na maśle – możesz zastosować sprawdzony trik, który zapobiegnie zbyt szybkiemu spalaniu się oleju i pozwoli zachować jego naturalny smak.

Aby to zrobić, wystarczy zmieszać masło z olejem roślinnym, najlepiej słonecznikowym.

Najważniejsze, żeby nie przesadzić z ilością tego ostatniego: nie powinno być go za dużo.

Należy postępować w następujący sposób: najpierw nasmarować powierzchnię patelni olejem roślinnym, a dopiero potem włożyć do naczynia kawałek masła – w tym przypadku nic się nie przypali.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře