Po opuszczeniu daczy do przyszłego weekendu wielu lamentuje, że w tym czasie ogórki wyrosną lub wykrzywią się z powodu niewłaściwej pielęgnacji..
Ale jak to mówią, nie wyrzucaj tego.I takie warzywa nadają się do przetworzenia na zimę..
Ekspert naszego magazynu Julia Arkhipova, kucharka i piekarz czwartej klasy, powiedziała nam, że z krzywych i przerośniętych ogórków można zrobić coś pysznego.
Będziesz potrzebować:
Jak gotować
1.Ogórki należy pokroić w małe kostki.
2.Czosnek obieramy i wkładamy do czystych słoików wraz z liśćmi laurowymi, goździkami, koperkiem i ziele angielskie.
3.Na wierzchu ułóż pokrojone ogórki i zalej je wrzącą wodą.
4.Po 15-20 minutach solankę ze słoika wlać do rondla, dodać sól i cukier, doprowadzić do wrzenia, następnie wlać do słoików i dodać ocet.
Zamknąć pokrywkę, odwrócić, po ostygnięciu preparat z ogórków przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.Smacznego!