HomeJedzenieCo ugotować z fasolki szparagowej: niezwykle smaczna sałatka na zimę

Co ugotować z fasolki szparagowej: niezwykle smaczna sałatka na zimę

Fasolkę szparagową spożywa się w całości, bez dzielenia na ziarna.Jest bogaty w składniki odżywcze, witaminy i mikroelementy..

Po prostu nie wszystkie gospodynie domowe wiedzą, jakie smaczne i ciekawe rzeczy można przygotować z tego warzywa..

Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, czwartej klasy kucharka i piekarz, opowiedziała nam, jak przygotować bardzo smaczną sałatkę.

Będziesz potrzebować:

  • fasolka szparagowa – 2 kg.
  • marchewka – 400 gr.
  • cebula – 400 gr.
  • pomidory – 1,5 kg.
  • olej roślinny – 400 ml.
  • ocet (9%) – 4 łyżki.ja.
  • sól – 2 łyżki.ja.
  • cukier.
  • papryka – 1 łyżeczka.l.
  • Jak gotować

    1.Fasolce szparagowej odcinamy końcówki, przecinamy na pół, wrzucamy do wrzącej wody, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 10 minut, dodając sól.Następnie wrzuca się je do durszlaka.

    2.Pomidory przepuszcza się przez maszynę do mięsa, cebulę drobno sieka się, a marchewkę ściera się na grubej tarce.Następnie podsmaż – najpierw cebulę, potem marchewkę i smaż razem przez 5-7 minut.

    3.Wszystkie składniki umieścić w rondelku, dodać sól, cukier, przyprawy i gotować 15 minut, następnie dodać ocet i przelać sałatkę do wyparzonych słoików.

    Zamknąć, odwrócić i po ostygnięciu szwów odłożyć do przechowywania w ciemnym i chłodnym miejscu.

    Wcześniej powiedzieliśmy, co ugotować z pomidorami zamiast sałaty.

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře