Wkrótce mieszkańcy lata nie będą wiedzieli, gdzie umieścić cukinię.Przy odpowiedniej pielęgnacji warzywa owocują bez przerwy.
Aby zapobiec zarastaniu cukinii, można ją przetworzyć na zbiór zimowy i wprowadzić do codziennej diety..
Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, kucharka i piekarz czwartej kategorii, opowiedziała nam, jak gotować kotlety z kurczaka z cukinią.
Będziesz potrzebować:
Jak gotować
1.Cukinię zetrzeć na grubej tarce, dodać sól, wymieszać i odstawić na 10 minut, następnie odsączyć sok.
2.Do powstałej masy zetrzeć cebulę i ziemniaki, dodać jajka, przyprawy, semolinę i pozostawić na 15 minut.
3.Filet z kurczaka pokroić w kostkę, przepuścić czosnek przez praskę, a koperek drobno posiekać.
4.Wymieszaj składniki w misce i nakładaj masę kotletową na patelnię, jak naleśniki.
Smażymy z obu stron na średnim ogniu.Smacznego!