HomeJedzenieCo jest „złego” z kaszą gryczaną: dlaczego cudzoziemcy nie jedzą tego pokarmu...

Co jest „złego” z kaszą gryczaną: dlaczego cudzoziemcy nie jedzą tego pokarmu bogów

W naszym kraju kasza gryczana jest produktem niezbędnym, natomiast w Europie i USA praktycznie nie jest spożywana..

Powiemy Ci, dlaczego Europejczycy i Amerykanie nie jedzą kaszy gryczanej.

Dlaczego ludzie w Europie i USA nie jedzą gryki?

Według life.ru stało się to historycznie.W USA i krajach Europy grykę uprawia się głównie jako paszę dla zwierząt gospodarskich.

Dlatego Europejczycy i Amerykanie uważają grykę za niegodną ludzkiego stołu.

I na próżno.Gryka zawiera ponad 50 niezbędnych dla człowieka substancji, w szczególności aminokwasy, błonnik, cynk, wapń i fosfor.

Gryka usuwa toksyny, poprawia kondycję skóry, a nawet zmniejsza ryzyko zachorowania na raka.

Gryka jest ceniona w Azji, Indiach, Nepalu, a także w Izraelu, zauważa life.ru.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře