Z pewnością każda gospodyni domowa ma swój „popisowy“ przepis na zupę grzybową..
Sztuczkami, które tylko ulepszą każdą wersję tego dania, podzieliła się kucharka Julia Arkhipova, ekspertka publikacji sieci BelNovosti..
Według doświadczonego szefa kuchni najważniejszy w zupie grzybowej jest jej aromat.
Nie zawsze jednak udaje się ją zakonserwować – zwłaszcza gdy zupę przygotowuje się z grzybów mrożonych lub ze sprzedawanych w sklepie: boczniaków czy pieczarek.
Aby temu zaradzić, spróbuj użyć tajnego składnika.
Można więc dodać do zupy mocny i przyjemny aromat grzybowy, dodając własną przyprawę.
Aby to zrobić, będziesz musiał zmielić małą garść suszonych grzybów w blenderze lub młynku do kawy.
Na ostatnim etapie przygotowywania smaku grzybowego na patelnię wsyp kilka łyżek proszku grzybowego i możesz mieć pewność, że każdy w domu będzie chciał więcej.
Wcześniej eksperci mówili, jak przygotować buraki na barszcz.