Owsianka dla wielu to standard śniadania, z zachowaniem zasad prawidłowego odżywiania..
Danie naprawdę ma niezwykłe korzystne właściwości..
Jednak smak owsianki zawsze można poprawić za pomocą niektórych dodatków, sugeruje kucharka Julia Arkhipova, ekspert kulinarny naszego magazynu.
Jakie dodatki sprawią, że płatki owsiane będą smaczniejsze i zdrowsze?
Miód
Jest to doskonały zamiennik cukru, dzięki któremu owsianka będzie o wiele smaczniejsza, słodsza i bogatsza.Do gotowego dania należy dodać miód, ponieważ obróbka cieplna pozbawi produkt jego korzystnych właściwości.
Mleko kokosowe
Jeżeli nie próbowaliście jeszcze płatków owsianych z mlekiem kokosowym, to na pewno warto przygotować tak apetyczne danie.Dzięki temu dodatkowi możesz użyć mniej cukru.
Mleko kokosowe ma również wyjątkowy i przyjemny smak.Można też dodać trochę płatków kokosowych i nierafinowanego oleju kokosowego.
Orzechy z kandyzowanymi owocami
Elementy te należy najpierw namoczyć w wodzie i wysuszyć.Orzechy są wstępnie posiekane, aby danie było bardziej jednolite.
Banany
Smak bananów doskonale komponuje się z płatkami owsianymi, dzięki czemu danie wyjdzie niezwykle efektowne i zdrowe.