Piękno domowych pierogów polega na tym, że zawsze można poprawić ich smak, dodając aromatu i smaku dodatkowymi składnikami..
Dlatego do mięsa mielonego zawsze warto dodawać nie tylko klasyczne składniki..
Według szefowej kuchni Julii Arkhipowej, eksperta kulinarnego naszego magazynu, niektóre niezwykłe składniki mogą sprawić, że kluski będą znacznie lepsze.
Co mogę dodać?
Czosnek
Wystarczy kilka plasterków, aby pierogi były niezwykle apetyczne i aromatyczne.Najlepiej używać świeżego czosnku, który zaleca się posiekać nożem.
Trochę lodu
Jeśli dodasz niewielką ilość kruszonego lodu, kluski wyjdą niesamowicie soczyste: mięso dosłownie rozpływa się w ustach.
Zielony
Nie zapominaj, że aromatyczne zioła dobrze komponują się z tym daniem.Możesz użyć dowolnego rodzaju zieleni, który najbardziej lubisz.
Należy go również posiekać nożem przed dodaniem do mięsa mielonego.