Nawet latem Olivier dla wielu nie traci na znaczeniu, ponieważ danie jest zbyt popularne..
Jednak fakt pozostaje faktem: to danie jest zbyt ciężkie jak na letnie menu..
Dlatego warto wiedzieć, jakie dodatki warto dodać do Oliviera – zauważa ekspertka kulinarna naszego magazynu, kucharka Julia Arkhipova.
O jakich letnich dodatkach dla Oliviera warto wiedzieć?
Świeże ogórki
Wersja słona ma oczywiście swoje zalety, jednak należy ją zarezerwować do dań zimowych i jesiennych.Summer Olivier należy przygotowywać wyłącznie ze świeżych ogórków.
Gotowany lub świeży groszek.
Zamiast klasycznego produktu z puszki, groszek mrożony lepiej ugotować lub użyć świeżego.
Smak sałatki stanie się znacznie jaśniejszy.
Domowy majonez
Niektórzy całkowicie unikają majonezu, ponieważ sos jest jednym z najbardziej tłustych i najbardziej kalorycznych.Jest to jednak jeden z najważniejszych elementów Oliviera.
Dlatego wystarczy zrobić domowy majonez, aby poprawić smak sałatki.