HomeJedzenieCiasto w 15 minut bez pieczenia, bez mąki! Łatwe, szybkie i niesamowicie...

Ciasto w 15 minut bez pieczenia, bez mąki! Łatwe, szybkie i niesamowicie smaczne!

Puszyste ciasto z bitą śmietaną w środku i doskonałym lukrem na wierzchu, który pieści podniebienie .

Przygotowanie tego przysmaku jest proste, a rezultat z pewnością zadowoli każdego.

Doskonały przepis na kremowe ciasto czekoladowe z bitą śmietaną z kanału youtube Farklı Yemek Tarifleri.

Potrzebujesz:

1 l mleka.

1 szklanka cukru granulowanego (180 g).

1 szklanka kaszy manny (170 g).

3 łyżki kakao (60 g).

1 opakowanie cukru waniliowego (5 g).

1 szklanka mleka (200 ml).

150 g bitej śmietany w proszku.

Na polewę:.

2 szklanki mleka (400 ml).

110 g granulowanego cukru.

1,5 łyżki skrobi kukurydzianej (20 g).

2 łyżki kakao (40 g).

1 łyżeczka masła.

Procedura:

Wlać mleko do garnka, dodać kaszę mannę. Wsypać cukier i kakao.

Wymieszaj wszystko razem trzepaczką.Gotować mieszaninę na średnim ogniu aż zgęstnieje.

Dodaj cukier waniliowy i mieszaj aż do rozpuszczenia.

Umieść brzegi tortownicy na blasze .Rozłóż gorącą mieszankę kakaową na dnie tortownicy i wyrównaj równomiernie.

Pozostawić do ostygnięcia.

Do miski wlać szklankę mleka. Dodaj bitą śmietanę w proszku.

Za pomocą miksera ubij sztywną śmietanę.Gdy ciasto ostygnie , rozprowadź na nim bitą śmietanę.

Rozłóż bitą śmietanę na całej powierzchni.

Wlać mleko do rondla.

Dodaj cukier i skrobię, n na koniec dodaj kakao.

Mieszaj aż uzyskasz gładką konsystencję.

Gotuj mieszaninę na średnim ogniu , aż zgęstnieje.

Dodaj masło i mieszaj, aż uzyskasz gładką konsystencję.

Niech lukier ostygnie i rozprowadzić na wierzchu deseru.

Umieścić deser na cztery godziny w lodówce.

Po wyjęciu z lodówki usunąć krawędzie formy.

Można podawać.

Życzymy smacznego!

Instrukcje wideo

.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře