Pokochasz te lángos, są naprawdę pyszne i absolutnie niesamowite, że kiedy masz na nie ochotę, możesz dosłownie cieszyć się nimi w ciągu minuty.
Ponieważ w ogóle nie kwaśnieją , a mimo to są fantastycznie chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku.
Są jak to, do czego jesteś przyzwyczajony kupując latem na basenie lub na targu.Zdecydowanie spróbuj ich, są wielkim hitem w naszym domu.
Potrzebujemy:
40 dkg zwykłej mąki,.
1 łyżeczka soli,.
1/2 opakowania proszku do pieczenia,.
2 łyżki kefiru,.
3 łyżki oliwy z oliwek,.
1,5 – 2 decylitry wody.
Możemy dodać np. 1,5 łyżeczki mieszanki przypraw do pizzy lub innych przypraw według naszych upodobań.
Do dekoracji:.
Śmietana.
Ketchup.
Sos tatarski.
Szynka.
Tarty ser.
Czosnek.
Procedura:
W misce wymieszaj suche składniki:.
Mąkę, proszek do pieczenia, sól i mieszankę przypraw.
Dodaj olej.
Następnie dodaj kefir i na koniec wodę.
Wymieszaj wszystko razem.
Wytnij małe kawałki ciasta.
Teraz rozciągnij je w okrąg.
Możesz swobodnie rozwałkować go wałkiem do ciasta, ale ja po prostu pracuję rękami – po prostu rozciągam ciasto.
Przygotuj patelnię, na której rozgrzejesz olej.
Usmaż obie strony ciasta w gorącym oleju.
Umieść ręcznik papierowy na misce.
Umieść usmażone linguine na wierzchu, aby odsączyć nadmiar oleju.
Mogą być podawane z czosnkiem, serem i kwaśną śmietaną lub po prostu.
Możesz użyć dowolnych składników.
Życzymy smacznego! :-).
.