HomeJedzenieChorwacki szef kuchni nauczył mnie PRZEPISU na kotlety schabowe: Mięso jest miękkie...

Chorwacki szef kuchni nauczył mnie PRZEPISU na kotlety schabowe: Mięso jest miękkie i soczyste, niczego innego nie szukam!

Niesamowicie smaczne, delikatne i soczyste kotlety schabowe z doskonałym sosem, który spowoduje eksplozję smaków w ustach.

Niektórzy członkowie mojej rodziny nie są typami mięsnymi, ale kiedy robię to danie, nie mogą się oprzeć.

Doskonały przepis na soczysty kotlet schabowy z kanału YouTube Sace Recepti.

Potrzebujemy:

500 g polędwiczki wieprzowej (4 plastry).

2 łyżki mąki zwykłej.

3 PL ajwar.

250-300 ml wody.

2-3 ząbki czosnku.

1 łyżka musztardy.

sól

mielony czarny pieprz.

olej roślinny.

pietruszka.

Procedura:

Schab bez kości przykryj folią na twardej powierzchni. Wybijamy gładką stroną tłuczka.

Posolić plasterki z obu stron i posypać czarnym pieprzem.

Następnie natrzyj mięso z obu stron musztardą.

Kotlety schabowe panierujemy w mące.

Na patelni rozgrzej olej, włóż plasterki i smaż z obu stron na złoty kolor.

Usmażone steki ułożyć w naczyniu do pieczenia.

Na olej, na którym smażyliśmy kotlety, wsypujemy mąkę.

Mieszaj i smaż , aż powstanie brownie.

Następnie dodać ajvar i wymieszać.

Do mieszanki wlać wodę i mieszać aż składniki się połączą.

Następnie do sosu dodajemy pokrojony w drobną kostkę czosnek.

Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać.

Sosem polej plastry wieprzowiny w naczyniu do pieczenia.

Włóż formę do piekarnika nagrzanego do 220°C.

Pieczemy około 30 minut..

Na 10 minut przed końcem pieczenia wyłóż formę papierem do pieczenia.

Serwujemy pyszne kotlety z puree ziemniaczanym.

Życzymy dobrego apetytu!

Poradnik wideo:.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře