HomeJedzenieCała rodzina pokocha tę sałatkę z bakłażana: pamiętaj, aby zapisać przepis

Cała rodzina pokocha tę sałatkę z bakłażana: pamiętaj, aby zapisać przepis

Zimowe zbiory warzyw trwają pełną parą i choć na rynku dostępna jest najszersza oferta warzyw, można wykazać się kreatywnością..

Oto kolejny przepis na bakłażany, który z pewnością przypadnie do gustu każdemu w domu..

Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, czwartorzędna kucharka i piekarz, powiedziała nam, jak gotować bakłażany po koreańsku na zimę.

Będzie to wymagane

  • bakłażany 1 kg.
  • cebula 300 gr.
  • marchewka 200 gr.
  • papryka 250 gr.
  • czosnek 1 głowa.
  • kolendra (mielona) 2 łyżeczki.l.
  • cukier 4 łyżki.l.
  • sól 1,5 łyżki.ja;
  • ostra papryka do smaku.
  • ocet (9%) 50 ml.
  • olej roślinny.
  • Jak gotować

    1.Bakłażany pokroić w plasterki, w razie potrzeby namoczyć przez kilka minut solą, aby usunąć gorycz, a następnie opłukać.

    2.Paprykę obierz z nasion i pokrój w paski, zetrzyj marchewki, przeciśnij czosnek przez prasę.

    3.Smażyć bakłażany na patelni na złoty kolor.

    4.Następnie wymieszaj je z warzywami, polej olejem roślinnym, dodaj przyprawy według listy i ocet.Wymieszaj i pozostaw na 30 minut.

    5.Sałatkę ułóż w wysterylizowanych słoikach, włóż do garnka z wodą, przykryj pokrywkami i sterylizuj przez 15-20 minut.

    Słoiki zwijamy, odwracamy, przykrywamy, a gdy ostygną, odstawiamy do przechowywania w ciemnym i chłodnym pomieszczeniu.

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře