HomeJedzenieBuraki gotujemy tylko 15 minut – nie trzeba czekać całej godziny: metoda...

Buraki gotujemy tylko 15 minut – nie trzeba czekać całej godziny: metoda zaawansowanych gospodyń domowych

Czy wiesz, że buraki można ugotować znacznie szybciej niż zwykle? Zamiast godziny – tylko 15 minut..

Jak zaoszczędzić czas – podpowiada ekspertka internetowego wydania BelNovosti, kucharka Julia Arkhipova.

Najważniejsze w tej kwestii nie jest branie zbyt dużych buraków; musisz wybrać średni rozmiar.

Przed gotowaniem dokładnie spłucz gąbką, aby usunąć wierzchnią warstwę.Nie trzeba go czyścić, a kolor nie ulegnie znacznej utracie.

Pamiętaj: nie możesz odciąć ogona, w przeciwnym razie cały sok wycieknie do wody.

I nie należy dodawać soli, ponieważ sól gotuje warzywa dłużej.

To właśnie robimy.Przede wszystkim postaw garnek z wodą na kuchence i zagotuj.

Następnie wysyłamy tam nasze buraki, aby woda całkowicie je przykryła.

Gotuj na dużym ogniu, nie przykrywając patelni pokrywką.

Jeżeli nie podoba Ci się zapach wydobywający się z procesu, możesz dodać na patelnię skórkę od chleba.

Po 15 minutach zanurz buraki w zimnej wodzie z lodem – to szybciej ostygnie.Zaleca się trzymać go w takiej wodzie przez 5 do 7 minut.

Właściwie to wszystko.Po „kąpielu“ w zimnej wodzie buraki oczyszczą się znacznie szybciej.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře