HomeJedzenieBłędy przy zwijaniu pomidorów: zepsuć smak i wygląd – nigdy tego nie...

Błędy przy zwijaniu pomidorów: zepsuć smak i wygląd – nigdy tego nie rób

Jeśli eksplodują słoiki marynowanych pomidorów, prawdopodobnie nie konserwujesz ich prawidłowo.

Mówimy o dwóch typowych błędach podczas konserwowania pomidorów.

Jak nie puszkować pomidorów

Po pierwsze, pod żadnym pozorem nie należy dodawać posiekanych ząbków czosnku.

Posiekany czosnek powoduje, że solanka jest mętna; goździki należy dodawać wyłącznie w całości.

Po drugie, wiele gospodyń domowych nie uważa za konieczne oparzania warzyw przed dodaniem ich do słoików.

A to niezwykle ważne, zwłaszcza jeśli warzywa dodamy na samym końcu, kiedy gorąca marynata została już wlana do słoików.

To właśnie z powodu ignorowania tej procedury banki eksplodują.Warzywa należy parzyć; można je nawet trzymać przez chwilę we wrzącej wodzie.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře