Przygotowujesz się na wieczór filmowy z przyjaciółmi lub drugą połówką i nie masz przygotowanej przekąski?.
Nie spiesz się, aby iść do sklepu po chipsy i krakersy!.
Nie ma też potrzeby pilnego zamawiania pizzy czy przystępowania do przygotowywania skomplikowanych dań.
Można zrobić bardzo smaczne chipsy serowe.
Proces tworzenia niezwykłego dania jest bardzo prosty i szybki.Wystarczy poświęcić kilka minut.
A potrzebujesz tylko jednego produktu – sera.
Przepisem na ciekawą „przekąskę filmową“ podzieliła się Julia Arkhipova, ekspertka kulinarna internetowego wydawnictwa Belnovosti, kucharka i czterorzędowy piekarz.
Przepis na chipsy serowe
Weź patelnię, postaw ją na kuchence i włącz palnik.Nie ma potrzeby dodawania oleju roślinnego.
Podczas podgrzewania naczyń otwórz lodówkę i wyjmij ser.Nie tnij tego.
Gdy patelnia będzie wystarczająco gorąca, wystarczy nałożyć produkt na rozgrzaną powierzchnię i po kilku sekundach zdjąć.W rezultacie na naczyniu pozostanie tylko jeden „płatek“ sera.Po kilku sekundach wyjmij go szpatułką i przełóż na talerz.
Kontynuuj dodawanie sera na patelnię, aż uzyskasz pożądaną ilość „płatków“.
Po 2 minutach otrzymasz całą górę chipsów, które wyróżniają się jasnym smakiem i przyjemną chrupkością.To idealna przekąska filmowa.