Sezon na dynię trwa, podczas którego ziemniaki pewnie się poruszają..
Najbardziej odpowiednia okazja do przygotowania pysznej zapiekanki ziemniaczano-cukiniowej z serem i śmietaną.Przepis stanie się ulubionym daniem letnim, podobnie jak naleśniki z cukinii..
Ekspert naszego magazynu Julia Arkhipova, kucharka i piekarz czwartej klasy, powiedziała nam, jak gotować.
Będziesz potrzebować:
Jak gotować
1.Ziemniaki i cukinię obrać i pokroić w plasterki, ser zetrzeć na grubej tarce, a czosnek przepuścić przez prasę.
2.Wymieszaj śmietanę, czosnek, przyprawy i odrobinę startego sera.
3.Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym, włóż do niego warzywa i wypełnij kremowym dressingiem.
4.Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 35-40 minut, a na kilka minut przed upieczeniem posypać resztą startego sera.Smacznego!