HomeJedzenieJak gotować kebab z kurczaka: prosty i niedrogi przepis

Jak gotować kebab z kurczaka: prosty i niedrogi przepis

Niektórzy uważają, że wysokiej jakości kebab pochodzi wyłącznie z „prawdziwego“ mięsa..

Ale kebab z kurczaka zawsze można doskonale ugotować..

W takim przypadku przy minimalnym wysiłku i niższych kosztach możesz zaprezentować danie doskonałej jakości, zauważyła szefowa kuchni Julia Arkhipova, ekspert w dziedzinie gotowania dla naszego magazynu.

Jak ugotować pyszny kebab z kurczaka?

Lista składników

– pół kilograma filetu z kurczaka;
– dwie średnie słodkie papryki;
– sól i pieprz według własnego uznania;
– dwie duże łyżki octu winnego;
– dwie duże łyżki dobrego, bezwonnego oleju roślinnego;
– osiem pomidorków koktajlowych (lub pomidorków koktajlowych).

Metoda gotowania

Filet z kurczaka podziel na kawałki szaszłyka.Nie powinny być ani za małe, ani za duże.Następnie połącz ocet winny z solą i pieprzem.Nawiasem mówiąc, możesz dodać inne przyprawy, jak chcesz.Dodaj olej roślinny.

Mieszanką przetwarzamy kawałki kurczaka.

Kurczak pozostaje w tej marynacie przez 30 do 60 minut.Zmiel słodką paprykę.Na każdy patyczek kładziemy kolejno kawałek papryki, pomidora i kurczaka.

Następnie rozpoczynamy proces gotowania.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře