HomeJedzenieCo ugotować z jabłek na zimę: pyszne puree zamiast nudnego dżemu

Co ugotować z jabłek na zimę: pyszne puree zamiast nudnego dżemu

Przepis na pyszny mus jabłkowy ze skondensowanym mlekiem, który można zapieczętować na zimę zamiast dżemu, zyskuje coraz większą popularność wśród gospodyń domowych.

Nikt nie musi mówić ani udowadniać, jaką rozkosz sprawi ten deser dzieciom i dorosłym..

Ekspert naszego magazynu Julia Arkhipova, kucharka i piekarz czwartej klasy, powiedziała nam, jak gotować.

Będziesz potrzebować:

  • jabłka – 2-2,5 kg.
  • mleko skondensowane – 1 puszka.
  • woda – 200 ml.
  • Jak gotować

    1.Zwróć uwagę na jakość składników.Jabłka nadają się do dowolnej odmiany i wielkości, ale tylko świeże.Naturalne mleko skondensowane bez zbędnych dodatków.

    2.Jabłka należy umyć i wydrążyć gniazda nasienne.

    3.Wrzucamy je do rondelka, zalewamy wodą, doprowadzamy wszystko do wrzenia i gotujemy, aż plastry będą miękkie.

    4.Gdy będzie gotowy, zmiksuj wszystko blenderem i do puree dodaj mleko skondensowane.

    5.Mieszaj i smaż przez kolejne 10 minut, mieszając, aby uniknąć przypalenia.Doprowadzić do wrzenia i wlać puree do sterylnych i suchych słoików.

    Przykryj pokrywkami, odwróć, a gdy ostygną, przechowuj w lodówce.

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře