HomeJedzenieCo dodać do letniej wersji Oliviera: najbardziej godne opcje

Co dodać do letniej wersji Oliviera: najbardziej godne opcje

Nawet latem Olivier dla wielu nie traci na znaczeniu, ponieważ danie jest zbyt popularne..

Jednak fakt pozostaje faktem: to danie jest zbyt ciężkie jak na letnie menu..

Dlatego warto wiedzieć, jakie dodatki warto dodać do Oliviera – zauważa ekspertka kulinarna naszego magazynu, kucharka Julia Arkhipova.

O jakich letnich dodatkach dla Oliviera warto wiedzieć?

Świeże ogórki

Wersja słona ma oczywiście swoje zalety, jednak należy ją zarezerwować do dań zimowych i jesiennych.Summer Olivier należy przygotowywać wyłącznie ze świeżych ogórków.

Gotowany lub świeży groszek.

Zamiast klasycznego produktu z puszki, groszek mrożony lepiej ugotować lub użyć świeżego.

Smak sałatki stanie się znacznie jaśniejszy.

Domowy majonez

Niektórzy całkowicie unikają majonezu, ponieważ sos jest jednym z najbardziej tłustych i najbardziej kalorycznych.Jest to jednak jeden z najważniejszych elementów Oliviera.

Dlatego wystarczy zrobić domowy majonez, aby poprawić smak sałatki.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře