Aby mięso było aromatyczne, smaczne i soczyste, należy koniecznie użyć marynaty..
Jednak rzadko słyszy się o użyciu jaj kurzych jako głównego składnika..
Ale to właśnie sprawi, że marynata będzie uniwersalna, mówi ekspertka kulinarna naszego magazynu, kucharka Julia Arkhipova.Pasuje do każdego rodzaju mięsa czy drobiu.Ponadto po takiej marynacie można nie tylko ugotować szaszłyk, ale także rozpocząć pieczenie i pieczenie.
Jak zrobić marynatę do jajek?
Lista składników
– dwa jajka;
– trzy ząbki czosnku;
– mała łyżeczka kolendry (mielonej);
– wszelkie inne przyprawy i sól.
Proces gotowania
Marynatę przygotowuje się prosto i szybko.Musisz użyć widelca, aby jajka były gładkie.Następnie dodać posiekany czosnek, sól, przyprawy i kolendrę.
Potraktuj mięso powstałą marynatą.Przed gotowaniem należy odczekać co najmniej godzinę.Ale dla większego efektu należy poczekać co najmniej trzy godziny.