Suszone pomidory idealnie nadają się do robienia kanapek i innych zimnych przekąsek..
Uważa się, że ich przygotowanie wymaga dużo czasu i doświadczenia.Ale tak naprawdę może to zrobić każda gospodyni domowa, nawet bez piekarnika..
Jak postępować, powiedziała nam ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, kucharka i piekarz czwartej kategorii.
Będziesz potrzebować:
Jak gotować:
1.Czyste pomidory należy pokroić wzdłuż na dwie części i wyciąć łodygę.Lepiej wybierać pomidory podłużne i średniej wielkości.
2.Połóż obrabiany przedmiot wyciętą stroną do dołu na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar wilgoci.
3.Po 1,5-2 godzinach obrabiany przedmiot przenosi się na tacę suszarki elektrycznej, rozciętą stroną do góry i suszy w temperaturze 70 stopni przez 12 godzin, a następnie przez kolejne 8 godzin w temperaturze 50 stopni Celsjusza.
4.Gdy pomidory będą gotowe, brzegi powinny wyschnąć, a środek powinien pozostać miękki.
5.Następnie podgrzej olej, ale nie doprowadzaj go do wrzenia, i dodaj mieszankę ziół i bazylię.Wymieszaj i ostudź.Następnie dodaj posiekany czosnek i ocet.
6.Suszone pomidory umieszcza się w szklanym słoju i zalewa przygotowanym dressingiem.Przechowuj produkt w lodówce.