Ośmielamy się założyć, że wiele osób uwielbia zapiekanki.Danie w pewnym sensie wyjątkowe, gdyż zarówno dzieci, jak i dorośli wymagają dodatków..
Ale dzieje się tak, jeśli produkt jest doskonale przygotowany, jego jakość jest „dobra, palce lizać.“.
Swoją drogą, z najzwyklejszych składników nie jest trudno przygotować delikatną zapiekankę.
Ekspert z publikacji sieci BelNovosti, kucharka Julia Arkhipova, opowiedziała, jak to zrobić i co jest do tego potrzebne.
Według niej produkty są umieszczane w formie o wymiarach 26 na 22 centymetry.
W szczególności potrzebujesz twarogu o zawartości tłuszczu 9% (700 – 750 gramów), śmietany o zawartości tłuszczu 20% (100 gramów), cukru (100 gramów), torebki cukru waniliowego.
Będziesz także potrzebował skrobi kukurydzianej (30 gramów), trzech jajek, dwóch jabłek i cukru pudru.
Przygotuj w ten sposób: wymieszaj twarożek w pojemniku, dodaj śmietanę, cukier, cukier waniliowy, jajka, skrobię.
Ubijamy to wszystko aż do uzyskania jednorodnej masy, w czym pomoże nam blender.
Masę twarogową wyłożyć na blachę wyłożoną pergaminem, na wierzch ułożyć pokrojone w kawałki jabłka.
Następnie wstawić do piekarnika na 1 godzinę.Temperatura powinna wynosić 180 stopni.
Ostatni etap: poczekaj, aż zapiekanka ostygnie i posyp ją cukrem pudrem.
Wcześniej nazywano produkty, których nie należy jeść razem.