HomeJedzenieJak gotować bakłażana po koreańsku: przekąska na każdy dzień

Jak gotować bakłażana po koreańsku: przekąska na każdy dzień

Kolejny przepis do kolekcji kulinarnej, którego głównym składnikiem jest bakłażan..

Możesz przygotować tę przystawkę na lunch lub kolację, ale możesz też przygotować ją na zimę.O bakłażanach porozmawiamy po koreańsku..

Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, kucharka i piekarz czwartej kategorii, opowiedziała nam, jak przygotować przystawkę z bakłażana.

Będziesz potrzebować:

  • bakłażany 500 gr.
  • cebula 1 szt.
  • papryka 1 szt.
  • czosnek 2 ząbki.
  • pietruszka 1 pęczek.
  • ocet (9%) 1 łyżka.l.
  • sos sojowy 1 łyżka.l.
  • cukier ½ łyżki.l.
  • olej roślinny 50 ml.
  • sól, czarny i czerwony pieprz, kolendra do smaku.
  • Jak gotować

    1.Usuń wierzchołki i łodygi bakłażanów i gotuj we wrzącej wodzie przez 10 minut, następnie pokrój je według uznania i włóż do głębokiej miski, mieszając z cukrem, solą i przyprawami.

    2.Dodać ocet i wymieszać.Połowę cebuli kroimy na półpierścienie, a paprykę w paski i wysyłamy do bakłażanów.

    3.Dodać posiekany czosnek, natkę pietruszki i sos sojowy.

    4.Podsmaż pozostałą cebulę i czerwoną paprykę na oleju roślinnym, dodaj do bakłażanów i wymieszaj.

    Wszystko włóż do słoika i wstaw do lodówki na 24 godziny.Smacznego!

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře