Kolejny przepis do kolekcji kulinarnej, którego głównym składnikiem jest bakłażan..
Możesz przygotować tę przystawkę na lunch lub kolację, ale możesz też przygotować ją na zimę.O bakłażanach porozmawiamy po koreańsku..
Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, kucharka i piekarz czwartej kategorii, opowiedziała nam, jak przygotować przystawkę z bakłażana.
Będziesz potrzebować:
Jak gotować
1.Usuń wierzchołki i łodygi bakłażanów i gotuj we wrzącej wodzie przez 10 minut, następnie pokrój je według uznania i włóż do głębokiej miski, mieszając z cukrem, solą i przyprawami.
2.Dodać ocet i wymieszać.Połowę cebuli kroimy na półpierścienie, a paprykę w paski i wysyłamy do bakłażanów.
3.Dodać posiekany czosnek, natkę pietruszki i sos sojowy.
4.Podsmaż pozostałą cebulę i czerwoną paprykę na oleju roślinnym, dodaj do bakłażanów i wymieszaj.
Wszystko włóż do słoika i wstaw do lodówki na 24 godziny.Smacznego!