Domowym plackom trudno się oprzeć, szczególnie na czczo i jeśli są wypełnione mięsem..
Oto jeden z takich przepisów – soczysty placek z kurczakiem o kremowym smaku..
Ekspert naszego magazynu Julia Arkhipova, kucharka i piekarz czwartej kategorii, opowiedziała nam, jak gotować.
Będziesz potrzebować:
Jak gotować
1.Drobno posiekaj filet z kurczaka, warzywa i zioła, zetrzyj ser i wymieszaj wszystko z twarogiem.
2.W osobnej misce wymieszaj wodę mineralną z olejem roślinnym, dodaj jogurt i jajko, wymieszaj na gładką masę.
3.Natłuszczamy go w naczyniu do pieczenia i układamy warstwami: ciasto, nadzienie, sos, znowu ciasto, ale tak, aby ostatnią warstwą była warstwa ciasta, którą można posmarować żółtkiem.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i piecz ciasto, aż będzie gotowe.Smacznego!