Smak mięsa mielonego do pierogów zawsze można poprawić, jeśli nie ograniczysz się do stosowania wyłącznie standardowych składników..
Z tego powodu warto dowiedzieć się, jakie pokarmy wprowadzać..
Szefowa kuchni Yulia Arkhipova, ekspert kulinarny naszego magazynu, opowiedziała, jakie dodatki znacząco poprawią jakość mięsa mielonego na pierogi.
O jakich dodatkach mowa?
Cukinia
Teraz wielu nie wie, co zrobić z bogatymi zbiorami cukinii.Na przykład starte zdecydowanie powinny być stosowane jako mięso mielone do pierogów.
Przysmak będzie nie tylko smaczniejszy, ale także zauważalnie bardziej soczysty.
Kapusta
Nie wszyscy wiedzą, że niektórzy kucharze dla podkręcenia smaku do mięsa mielonego dodają także szatkowaną kapustę.Te pierogi okażą się bardzo oryginalne.
Inne składniki zapewniające soczystość i aromat
Możesz posiekać dowolne rodzaje zieleniny i dodać je do mięsa mielonego na pierogi.Niektórzy kucharze dodają niewielką ilość mleka lub niskotłuszczowej śmietanki.
Można też dodać trochę smalcu lub kruszonego lodu.