Każda gospodyni domowa chce nauczyć się piec idealne naleśniki, aby na stole zawsze można było podać porządny poczęstunek..
Ale to klasyczne danie może czasami stanowić wyzwanie.
Kucharka Julia Arkhipova, ekspertka kulinarna naszego magazynu, opowiada o tym, jak poprawić jakość naleśników.
Jakie sekrety naleśników musisz poznać?
Bilans jajek i cukru
Niewiele osób wie, że ilości tych składników są ze sobą ściśle powiązane.Jeśli dodasz więcej niż jedno jajko, należy zwiększyć ilość cukru.
Zawsze jednak warto pamiętać, aby na litr preparatu nie dodawać więcej niż trzy jajka.
Olej roślinny
Jeśli nadal nie dodajesz tego składnika do swoich naleśników, to koniecznie musisz spróbować.Danie okazuje się zauważalnie lepsze i smaczniejsze.
Wystarczy jedna duża łyżka.
Soda
Jeśli chcesz podawać piękne naleśniki z dziurami, mleko należy rozcieńczyć wodą pitną z gazami.
Te naleśniki zaskoczą każdego swoją jakością.