Czy masz problemy z przygotowaniem puree ziemniaczanego o idealnej konsystencji i żywym smaku?.
Czy danie zawsze wychodzi wytrawne i mało apetyczne?.
Jest jeden sekretny składnik, który bardzo szybko sprawia, że mieszanka ziemniaczana jest delikatna i niesamowicie smaczna.
Danie staje się bardziej kremowe i staje się jeszcze bardziej satysfakcjonujące.
O tym ratującym życie dodatku opowiedziała Julia Arkhipova, ekspertka internetowej publikacji Belnovosti w dziedzinie gotowania, kucharka i piekarz czwartej kategorii.
Sekret doskonałego puree ziemniaczanego
Czy gotowałeś ziemniaki i „przerabiałeś“ je tłuczkiem do ziemniaków?
Do powstałej masy dodaj nie tylko mleko i miękkie masło, ale także śmietanę.
Wskazane jest stosowanie fermentowanego produktu mlecznego o zawartości tłuszczu 20%.
Nie ma co przesadzać z kwaśną śmietaną: wystarczy jedna łyżka stołowa na całe przygotowane puree.
Dokładnie wymieszaj naczynie.Dzięki delikatnemu i tłustemu składnikowi danie będzie bardziej miękkie i bardziej sycące.
Ponadto kwaśna śmietana sprawi, że puree będzie znacznie bardziej apetyczne.